DVD Klanjec

 

+menu-

Održano 6. terensko natjecanje operativnih vatrogasaca “Klanjec 2019.”"> Održano 6. terensko natjecanje operativnih vatrogasaca “Klanjec 2019.”

 
 

U nedjelju 18. svibnja 2019. održano je Terensko natjecanje operativnih vatrogasaca koje DVD Klanjec već šestu godinu organizira u mjesecu svibnju, povodom Dana grada Klanjca čiji je zaštitnik sv. Florijan te u mjesecu koji je posvećen zaštiti od požara.  Vatrogasci natjecatelji mogli su svoja teoretska znanja iskušati i primjeniti rješavajući razne zadatke  koje  najčešće i u stvarnosti riješavaju. Ove se godine na natjecanju okupilo 11 ekipa.          

Nakon okupljanja i postrojavanja ispred vatrogasnog spremišta DVD-a Klanjec i izvođenja hrvatske i vatrogasne himne, natjecatelje su kratkim riječima pozdravili i zaželjeli dobar uspjeh predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber, gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar te zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić. Zapovjednik DVD-a Klanjec Danijel Penezić voditelje natjecateljeskih ekipa upoznao je sa redoslijedom nastupanja i pravilima. Svakih pola sata startala je nova ekipa. Sve su ekipe uspješno izvršile sve postavljene zadatke na raznim lokacijama. Bilo je i malo lutanja i nesnalaženja na terenu te pada u vodu prilikom izvođenja vježbe vještine veslanja na gumenom čamcu što je i razumljivo, jer kontinentalni vatrogasci baš nemaju neka iskustva sa veslanjem.

 Prvo mjesto i ove godine osvojila je ekipa DVD-a Rakovec, drugoplasirana ekipa bila je ekipa DVD-a Čret a trećeplasirana ekipa DVD-a Bukovlje.  Svim ekipama uručene su prigodne majice, medalje, prvim trima pehari a najuspješnijoj ekipi i prelazni pehar.

 

This entry was posted in Operativa. Bookmark the permalink.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *