DVD Klanjec

 

+menu-

header image

Primopredaja i blagoslov novog vozila"> Primopredaja i blagoslov novog vozila

DSC_0128

Posebno radostan dan za klanječke vatrogasce bio je 10. svibnja 2014. na manifestaciji „Dobro je klanječko je“ koja je bila organizirana povodom dana Grada Klanjca i njegovog zaštitnika sv. Florijana. Na trgu Antuna Mihanovića okupile su se gotovo sve klanječke udruge kako bi sudjelovale u prigodnom programu. I vatrogasci su se priključili toj manifestaciji i to u natjecanje za najbolju kotlovinu. Sudjelovale su kuharske ekipe DVD-a Klanjca i Rakovca.

Na početku manifestacije upriličena je svečanost primopredaje dugo očekivanog novog vatrogasnog vozila DVD-u Klanjec. Novo vozilo stiglo je na Trg u  pratnji svih vatrogasnih vozila Vatrogasne zajednice grada Klanjca. Vozilo se smjestilo ispred svečane pozornice a ispred novog vozila postrojili su se pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Klanjca i cijele vatrogasne zajednice grada Klanjca.

Nakon uvodnih riječi voditeljice Snježane Ricijaš i predstavljanje gostiju i uzvanika, pozdrav i riječ dobrodošlice svim prisutnima uputio je predsjednik Slavko Zamuda. Ključeve novog vozila uz prigodne riječi predao je predsjedniku DVD-a Klanjec Slavko Tucaković, izaslanik DUZS-a i glavni vatrogasni zapovjednik RH. Primajući ključeve novog vozila predsjednik DVD-a Klanjec Slavko Zamuda zahvalio se pojedinačno svim zaslužnima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizacije nabave vozila a posebno DUZS i ravnatelju Jadranu Periniću koji su prepoznali rad i potrebu DVD-a Klanjec i najvećim dijelom sudjelovali u financiranju.

Predsjednik je zatim ključeve i brigu za vozilo predao zapovjedniku Igoru Malusu. Vozilo je blagoslovio o. Danijel Maljur, kapelan župe Klanjec. Na kraju su se prigodnim riječima  i čestitkama obratili gradonačelnik grada Klanjca g. Zlatko Brlek i župan KZŽ g. Željko Kolar.

Zbog vrlo kratkog vremena predviđenog za tu svečanost ostali gosti čestitke su zaželjeli uz druženje nakon službenog dijela.

Uz već spomenute osobe na svečanoj pozornici bili su prisutni i Marijan Lovrenčić –  zapovjednik VZ KZŽ,  Tomislav Končevski – potpredsjednik skupštine KZŽ i predsjednik upravnog vijeća ZJVP,  Ivica Hrbud – predsjednik VZG Klanjca i g. Filip Serdarušić vlasnik firme „AVANGARDNA TEHNIKA“ uvoznik vozila.

Novo vozilo marke je Iveco, god. proizvodnje 1993.  tip 150-34 AW 4×4, snage motora 250 KW/340KS. Nadogradnja je Magirus Njemačka, rezervoar za vodu 2400 l, pumpa Magirus, ima dva vitla za brzu navalu sa po 60 m cijevi.

This entry was posted in Vijesti and tagged , , . Bookmark the permalink.

 

Comments are closed.